Öl i kyckling är gott att äta.

Igår efter att dumtjacken hade käkat sina grillade kycklingjävlar, så bestämde de sig för att tillaga morgondagens(läs: dagens) mat samtidigt. "Vad tillagade de då?" undrar ni antagligen inte nu. Tänker berätta iallafall. Hel kyckling i ugn med marinad av bärs (mmm, bärs).

VAFALLS?! Marinad av bärs, har all alkohol slutligen fått dem att tappa vettet? Nej nej, lugna ner er! Det är inte så banalt som det låter, det var faktiskt gott. Så, hur gör man? Såhär:

Öppna ett styck burk med god bärs, för upp burken in i kycklingens ändalykta, sprid valfri krydda på utsidan av kycklingen tillsammans med lite olja, ställ ölkycklingen med burkbottnen neråt i en ugnsfastplåt, in i ugnen, ta ut när kycklingen är genomstekt. Ungefär så, tror jag.



Ps. Jag pissar på eventuella grammatiska fel.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0